Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Πως βοηθάει το Οργανικό Γερμάνιο στο σώμα μας!


To γανόδερμα περιέχει οργανικό γερμάνιο σε υψηλή συγκέντρωση. Αυτό το σπάνιο ορυκτό δίνει στο γανόδερμα μερικές από τις πιο σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες του.

Στο ανθρώπινο σώμα το οργανικό γερμάνιο μπορεί:
  • Να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα 
  • Να βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος
  • Να δώσει περισσότερη ενέργεια στο σώμα
  • Να αποβάλλει τις τοξίνες 
Εκτός από τους πολυσακχαρίτες, το οργανικό γερμάνιο είναι ένα σημαντικό στοιχείο που βοηθάει στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων. Αυξάνει την ικανότητα των ερυθρών αιμοσφαιρίων με μεταφέρουν οξυγόνο 1.5 φορές έως και 2 ακόμα. Η αυξημένη παροχή οξυγόνου βοηθά στο να να τραφούν τα υγιή κύτταρα και στον έλεγχο των καρκινικών κυττάρων.


Πως βοηθάει στον καρκίνο το οργανικό γερμάνιο;


Όταν το φάρμακο της χημειοθεραπείας προστέθηκε απευθείας στα καρκινικά κύτταρα σε έναν δοκιμαστικό σωλήνα τότε όλα τα κύτταρα καταστράφηκαν. Όταν όμως το οργανικό γερμάνιο προστέθηκε στα καρκινικά κύτταρα με τον ίδιο τρόπο, τα κύτταρα δεν παρουσίασαν καμία  μεταβολή. Φαίνεται το οργανικό γερμάνιο να είναι αναποτελεσματικό.

Ωστόσο διεγείρει άμεσα αντικαρκινικές άμυνες. Αν και δεν θεραπεύει φαίνεται να ενισχύει την μεταβολική ικανότητα του σώματος μας να το κάνει από μόνο του. Στην περίπτωση του καρκίνου, δεν σκοτώνει τα κύτταρα, αλλά διεγείρει την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος για να παράγει τις ουσίες που θα βοηθήσουν στον να καταστρέψουν τα καρκινικά κύτταρα.

Μεταξύ των άλλων, το οργανικό γερμάνιο ενισχύει την παραγωγή και την αποδοτικότητα των φονικών κυττάρων (NK cells).



Σε ποιες τροφές μπορεί να βρεθεί το οργανικό γερμάνιο;


Έχετε ακούσει ότι το σκόρδο έχει πολλές ευεργετικές επιδράσεις στην ανθρώπινη υγεία; Άλλες τροφές που βοηθούν την υγεία μας είναι η αλόη, το ginseng, το κάρδαμο κ.α. Ξέρετε όμως τι κοινό έχουν όλα αυτές οι τροφές; Έχουν οργανικό γερμάνιο. Το ποσοστό όμως διαφέρει από τροφή σε τροφή.


Δείτε τον παρακάτω πίνακα με κάποιες τροφές και την περιεκτικότητα τους σε οργανικό γερμάνιο:


Τροφή Περιεκτικότητα σε 
οργανικό γερμάνιο (ppm) 
Γανόδερμα Lucidum  800 - 2200
Σκόρδο 754
Ginseng 250 - 320
Aloe 77



Όπως μπορείτε να δείτε το γανόδερμα περιέχει το πιο υψηλό ποσοστό σε οργανικό γερμάνιο 800 - 2000 ppm. Για να επωφεληθείτε από το φυσικό οργανικό γερμάνιο,  μπορείτε να πάρετε συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει εκχύλισμα από γανόδερμα. Αυτό το βότανο περιέχει και άλλα σημαντικά συστατικά όπως οι πολυσακχαρίτες, η τριτερπένια, και το υπεροξείδιο της δισμουτάσης.


2 σχόλια:

  1. εχω διαβασει οτι το γκοτζιμπερι εχει ποσοτητα μεγαλη απο γερμανιο,ξερετε κατι σχετικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή