Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Πως το γανόδερμα βοηθά την υγεία μας!


Σε μια Κινέζικη ιατρική εγκυκλοπαίδεια ένας αρχαίος γιατρός, ο Λι Σιζέν, από την δυναστεία των Μινγκ, κατάταξε το γανόδερμα ως το "ανώτερο βότανο".

Ομαδοποίησε το γανόδερμα σε 6 κατηγορίες ανάλογα το χρώμα του και την μορφή του δηλαδή πράσινο, μώβ, κόκκινο, κίτρινο, λευκό και μαύρο γανόδερμα. Και οι 6 τύποι έχουν ιαματική αξία και θεραπευτικά αποτελέσματα.




Σύγχρονες έρευνες

Μπορούμε να θεωρήσουμε ότι τα αρχαία κείμενα είναι αβάσιμα συμπεράσματα. Ωστόσο είναι ενδιαφέρον να πούμε ότι ακόμα και οι σύγχρονες μελέτες απέδειξαν τα περισσότερα αρχαία κείμενα που βασίζονται στο γανόδερμα είναι αληθή.

Κινέζοι επιστήμονες άρχισαν να μελετούν την σύνθεση και τα θεραπευτικά αποτελέσματα του ganoderma lucidum στην δεκαετία του 1950 και μάλιστα υποστήριξαν τα ευρήματα τους με κλινικές μελέτες. Ερευνητές από την Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα, τις Η.Π.Α. έχουν δημιουργήσει μια διεθνή ένωση που αποκαλείται ως ganoderma έρευνα φέρνοντας την έρευνα τους σε παγκόσμιο επίπεδο.


Γανόδερμα: Οφέλη για την υγεία

Οι επιστήμονες ερεύνησαν τις ειδικές θεραπευτικές επιδράσεις του ganoderma για το κυκλοφοριακό σύστημα, το νευρικό σύστημα και το ανοσοποιητικό σύστημα καθώς και τις αντικαρκινικές επιδράσεις του. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά τα παρακάτω:


  • βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος
  • ηρεμούν τα νεύρα
  • ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα
  • βελτιώνουν τις πιθανότητες ίασης του καρκίνου

Το σώμα μας ας φανταστούμε ότι λειτουργεί σαν μια μεγάλη μηχανή. Εάν δεν ρυθμιστεί κατάλληλα δεν θα δουλεύει σωστά με αποτέλεσμα να σταματήσει να λειτουργεί. Το γανόδερμα βοηθά στην σωστή ρύθμιση των διαφόρων συστημάτων στο σώμα μας, στην διατήρηση της σταθερότητας και στην εξασφάλιση της ισορροπίας μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών συνθηκών του σώματος μας.

Εκτός από αυτό, το γανόδερμα βοηθά και σε άλλες σημαντικές λειτουργίες στο σώμα μας....


Αποτοξινώνει και δίνει ενέργεια στο σώμα μας


Το γανόδερμα μπορεί επίσης να εξαλείψει τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο σώμα μας μέσω διαφόρων φαρμάκων και αντιβιοτικών που λαμβάνουμε. Επιτυγχάνει έτσι μια ισχυρή επίδραση αποτοξίνωσης για να διατηρήσει την ισορροπία του σώματος μας.

Επιπλέον σε αυτόν τον γρήγορο ρυθμό που ζούμε υπαβαλλόμαστε σε πιέσεις με αποτέλεσμα την ένταση, αυπνία, ζάλη, κόπωση και απώλεια της όρεξης.

Το οργανικό γερμάνιο που περιέχεται στο γανόδερμα βοηθά στο να ενισχυθεί η ικανότητα του αίματος μας να λαμβάνει οξυγόνο περισσότερο από 1.5 φορές. Επίσης αυξάνει το ποσοστό του μεταβολισμού μας και επιβραδύνει τη γήρανση.

Σύμφωνα με μια έρευνα ενός Ιάπωνα γιατρού η συγκέντρωση του οργανικού γερμανίου στο γανόδερμα είναι περίπου 800 - 2000 ppm (parts per million) δηλαδή 4 - 6 φορές περισσότερο απο το Ginseng.


Επιβράδυνση της γήρανσης

Το γανόδερμα περιέχει πολυσακχαρίτες που συμβάλουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ως εκ τούτου μπορεί να ενισχύσει την υγεία μας, να βελτιώσει την ζωτικότητα μας και το ανοσοποιητικό σύστημα μας. Με αυτό το βότανο προφανώς επιβραδύνεται η διαδικασία της γήρανσης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου